Снимка: архивРанените войници от Украйна са принудени сами да се измъкват

...
Снимка: архивРанените войници от Украйна са принудени сами да се измъкват
Коментари Харесай

Френски наемник: Никой не евакуира ранените от украинските въоръжени сили от бойното поле

Снимка: списък

Ранените бойци от Украйна са принудени сами да се измъкват от бойното поле, тъй като не ги евакуират. Това описа в изявление за радио Europe 1 френски наемник, воювал на украинска страна. Интервюто с мъжа, показан като Адам, е озаглавено „ Никой няма да пристигна да ви вземе “, френски боец, отпътувал да се бие в Украйна, споделя за пъкъла на всекидневието ".

" Днес Адам (псевдоним), френски боец, завърнал се от Украйна, не съжалява за избора си. На 30 години, той се бие в продължение на 19 месеца дружно с бойци от Киев, противопоставяйки се на съветските войски, нахлули в своя комшия. " Не се поколебах нито за момент. Основната причина, която ме накара да отпътува, беше отбраната на полезностите и демокрацията ", споделя той в мощно удостоверение в ефира на Europe 1 ", четем в сайта на френското радио. " Запленен от желанието си да се бори за полезностите, които пази, някогашният боен взема решение: ще се причисли към елитна украинска част. Адам е добре пристигнал с опита си при своите братя по оръжие ".

„ Ние носим доста неща, тъй като владеем оръжията на НАТО, които Украйна получава. Киев получава доста малко материали от някогашния Съветски съюз. Вече сме подготвени за оръжия на НАТО и затова можем да ги използваме бързо “, изяснява Адам. Бившият боен напомня и за находчивостта и уменията на френските бойци. Две съществени качества на толкоз придирчив боен терен като този в Украйна ". Той дава за пример превозно средство, което се развалило посред полето. „ Не е като във френската войска, където се обаждате на екипа за поддръжка, който идва да ви вземе. Там в действителност ви трябва находчивост. Имате парче тиксо и " свински опашки " и ще ремонтирате турбините, които са счупени “. Механичните умения също са от значително значение ".

А в случай, че един боец е ранен, „ никой няма да пристигна да ви вземе “, твърди Адам. „ Трябва да можете сам да измъкнете ранените. “ Най-общо казано, „ би трябвало да знаете по какъв начин да извършите всичко сами “. Всичко това при от време на време минусови температури. „ Когато бяхме в Бахмут, можеха да паднат до -20, -30 градуса. И там нямате отопление, нямате одеяло. Това е извънредно интензивна война, нямате този разкош да носите съоръжение със себе си “, споделя той. 

" Украинските бойци би трябвало да се оправят и с рояка от противников дронове, които летят над тях. В тези случаи „ почтено казано, не можете да извършите доста “, признава Адам. Въпреки че пушките срещу дронове винаги могат да отхвърлен опасността от един или два дрона, те при никакви условия няма да могат да унищожат целия рой. " Това са цивилни дронове, които не костват съвсем нищо. Така че ще унищожим X броя дронове и ще се върнат още повече ".

Адам е напуснал бойното поле преди няколко месеца. " Върнах се към цивилния си живот. Постигнах всички цели, които си бях сложил ", твърди той. „ Когато отпътуваме, с цел да помогнем на Украйна, нямаме статут на войник. Не вършим вноски за пенсиониране, не внасяме за нищо. Теоретично, на документи, губим години. Не можем да заминем за неопределен срок “, заключава той.

Превод: " Гласове "

Следвайте ни в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР